2018-03-28 07:15:11• hírek • Közlemény

Tanítói egyház a gyakorlatban – Lelkészértekezlet Szatmáron

Megtartotta tavaszi lelkészértekezletét a Szatmári Református Egyházmegye.

Máthé Róbert értekezleti elnök házigazdaként fogadta Vinczéné Pálfi Juditot a Királyhágómelléki Református Egyházkerület missziói elóadótanácsosát, aki az ún. Emmaus kurzusról szólt a szolgatársaihoz.


Hétfőn délelőtt a szatmári esperesi hivatal tanácstermében olyan kurzusról esett szó, mely segítséget nyújt gyülekezeti munkatársak képzésére. Ezen 15 alkalomból álló alkalomsorozat célja az evangelizáció, az egyháztagok formálása, a presbiterek és nőszövetségi tagok, ifjak hitmélyítése, illetve olyan egyháztagok megerősítése, akik szeretnék hitéletüket gazdagitani. Az Emmaus kurzus három részből: a keresztyén hitből, a hitbeli növekedésről és a keresztyén életről.


Vinczéné Pálfi Judit ugyanakkor beszélt a keresztyén tanitás hét alapfogalmáról: a tanitó lelkész törvényéről, a tanitásról, az aktív részvételről, a kommunikációról, a szívről, a bátoritásról, és a felkészültségről.


A jelenlevő lelkipásztorok bátran feltehették kérdéseiket, nemcsak a kurzussal kapcsolatosan, hanem arról is, hogyan tudnák az egyháztagok képzését hatásosabban végezni.


A Magyar Református Egyház tanitói egyház, ez a gyakorlat immár évszázadok óta. A tanitói egyház Isten Igéjét kijelenti, azt alkalmazza, és aszerint igyekszik élni, amit elvár a hallgatóságtól is. – szögezte le az előadó.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: