2008-10-01 17:41:40• hírek • Parajdi Andrea

Tanintézményekben ellenőriznek

Több szülő jelezte a Szatmár Megyei Tanácsnak, hogy a tej és kifli program keretében, az óvodásoknak és általános iskolásoknak járó reggeli, minőségileg nem minden esetben megfelelő. A Fogyasztóvédelmi Hivatal az iskolákban és az óvodákban ellenőrzési akciót indított.

A fogyasztóvédők október elsején kezdték el megye szinten ellenőrizni a diákoknak kiszállított termékek minőségét, betartva a Megyei tanács és az Astral Impex szállító cég közti szerződés tartalmát - mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Lucian Rus, a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal főfelügyelő-helyettese.

Elsősorban a tejtermékek és a pékáruk frissességét vizsgálják, szem előtt tartva a termékek szállítás közben, valamint a tanintézményekben történő tárolási módját. Megnézik, hogy az említett termékek az előírásoknak megfelelően vannak-e becsomagolva, illetve címkézve.

A szerződés alapján a szállító cég a városokba, illetve a megyeszékhelyre napi rendszerességgel köteles kihordani a diákok reggelijét, hetente kétszer kell a székhelyétől ötven kilométeren belül lévő településekre, valamint hetente egyszer az ötven km-nél messzebb fekvő falvakba szállítson. A szerződés továbbá azt is magában foglalja, hogy 33 %-ban helyettesíthető a kifli és tej egyéb tejtermékekkel, illetve keksszel. A fogyasztóvédők felmérik, hogy rendszerességgel szállít-e a cég, s kihordott termékei összetételükben megfelelnek-e a szerződés feltételeinek.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: