2010-12-15 17:41:32• hírek • Balog Anita

Adományokat gyűjtöttek az Aurel Popp tanulói

Az Aurel Popp Zene és Képzőművészeti Líceum dísztermében megtartott koncerttel ért véget az iskola tanulóinak karitatív akciója, melynek során az Ana-házban nevelkedő tíz hátrányos helyzetű, testi vagy szellemi fogyatékos gyermeknek gyűjtöttek adományokat.

Az iskola néhány tanulójának az ötlete nyomán indult el az akció - mondta el a Szatmár.ro hírportálnak Natalia Hodut, az adománygyűjtést koordonáló tanár. Aktív és lelkes fiatalok vetették fel az ötletet, hogy varázsolják szebbé a karácsonyt azok számára, akik nem kapják meg nap mint nap az igazi szülői szeretetet, így esett a választás az árva és beteg gyermekek otthonaként számontartott egyik intézményre.

A diákok az iskola két épületében helyzték el s megtöltésre váró ajándékosdobozokat, amiket rövid idő alatt üríteni is kellett. Szerda estig öt zsák ruhanemű, játékok, élelmiszer és gyümölcs gyűlt össze, az akció leyárásaként megrendezett jótékonysági koncerten pedig némi készpénz is gyűlt a gyerekek megajándékozására.

A koncerten egyébként az iskola zene szakos diákjai léptek fel komolyzenei és könnyűzenei művekkel, zongora és hegedűkoncerttel. Minden diák önként és első szóra vállalta a fellépést, tudva, hogy hátrányos helyzetűeknek varázsolhatják szebbé a karácsonyt - magyarázta Natalia Hodut.

Az est ''sztárfellépője'' az iskola 2005-ben végzett diákja, Aldo Blaga volt. A klarinét szakon végzett fiatal konzervatóriumi tanuló lett és énektudásának köszönhetően több alkalommal is szerepelt népszerű román tévéműsorokban. A fiatalember szerda este szintén énekhangjával szórakoztatta az egybegyűlteket.


A jó ügy érdekében vidáman vállalták a fellépést a diákok
A jó ügy érdekében vidáman vállalták a fellépést a diákok


A közönséget elsősorban az iskola tanulói és diákjai alkották
A közönséget elsősorban az iskola tanulói és diákjai alkották


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: