2011-09-12 15:44:04• hírek • Póti Orsolya

Tanévnyitó ünnepség a Láncos templomban

A Szatmárnémeti Református Gimnázium a hagyományokhoz hűen a Láncos templomban nyitotta meg az idei tanévet, mely ünnepi istentisztelettel vette kezdetét.

A tanévnyitó délelőtt 10 órától közös énekléssel és  imával kezdődött, majd Ilonczai Zsombor iskolalelkész hirdetett igét. „A mai nap egy meghívás; Jézus Krisztus ide hívott minket a templomba, hogy innen induljunk el a hosszú úton. Az egészség ugyan fontos, de emellett nekünk másra is szükségünk van, a lelkünket kell tápláljuk, mert sajnos beteg ez a világ, beteg az emberiség és a természet." - mondta el Ilonczai beszédében.

Az ünnepi igehirdetést köszöntőbeszédek követték: Nagy Sándor esperes és Szilágyi Éva igazgatónő köszöntötték az egybegyűlteket, és kifejezték örömüket az iránt, hogy sokkal nyugodtabbak az iskolavezetők és a diákok, hiszen nem kell költözködni.

„Igyekezzetek megtalálni azt az utat, amely a legjobb számotokra. Legyetek büszkék arra, hogy egy olyan gimnáziumba kezditek meg a tanévet, ahol a vezetők - tanárok és iskolaigazgatók - tudják a pontos utat, tudják merre kell menni. Itt egy olyan társaság fogad benneteket, akik alig várták, hogy megérkezzetek, és csiszolatlan gyémántként ékköveteket faragjanak belőletek." - fordult a diákokhoz Nagy Sándor esperes.

Szilágyi Éva igazgatónő, miután megköszönte az áldást és az útravalót az iskola diákjait és tanárait köszöntötte, majd áttért bizonyos gyakorlati dolgokra.

„Nem volt könnyű az eltelt esztendő, ezért első és fő teendőként fontos dolognak tartom a rendszeres, következetes munkát: a tanulást. Az idei évtől leckefüzetet vezetünk be, amelyből a szülők is nyomon követhetik a tantervet, a feladatokat. Ahhoz, hogy a diákok rendesen felkészüljenek nem elég naponta fél órát tanulniuk. Sajnos a követelmények akkorák, hogy ezeknek eleget tenni csak napi 3-4 órás tanulással, komoly munkával lehetséges." - magyarázta az igazgatónő, aki röviden ismertette az iskola rendszabályzatát is.

A köszöntőbeszédeket Vajas Petra diák szavalata, majd az új tanárok, illetve az V. és a IX. osztályos diákok fogadalomtétele követte, a tanévnyitó ünnepséget pedig közös ima zárta.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: