2012-09-28 15:19:30• hírek • Póti Orsolya

Tanévnyitó ünnepség a Coposu sétányon

A Szatmári Művészeti Iskola tanévnyitó műsorára került sor szeptember 28-án a Corneliu Coposu sétányon. A rendezvény keretében többek között balettműsorra, népdal-előadásra és társastánc-bemutatóra került sor, valamint fellépett az iskola rockzenekara, a Kramsel is.

Rendhagyó tanévnyitót szerveztek a Szatmári Művészeti Iskola diákjai és tanárai az Act4U Egyesület és a Doamna Stanca Nemzeti Kollégium közreműködésével. A rendezvény első felében Deac Mircea, a Művészeti Iskola igazgatója bemutatta az intézmény tanárait, majd az iskolát látogató diákok produkcióira került sor.

A műsor balettel vette kezdetét Gabriela Tanase tanárnő rendezésében, majd Ovidiu Ignat tánctanár diákjai társastánc-bemutatóval nyűgözték le a közönséget. A táncok között Mara Florian, színművészeti csoportba járó diák adott elő egy monológot. 18 órától a "Doamna Stanca"  diákjai kezdeményeztek táncos falshmobot, amelybe a jelenlévő gyerekek, diákok is bekapcsolódtak.

Keresztes Calin énektanár diákjai - Lucian Bura, Tudor Toduti és a Hotca testvérek - által előadott dalok után a román népzene kedvelői hallgathatták meg Vasile Chiorean diákjait, végezetül pedig az iskola rockzenekara, a Kramsel lépett színpadra és szórakoztatta a közönséget közismert rockballadákkal és saját dalokkal.

A tanévnyitó keretében a képzőművészet és a fotó szakos diákok tanárai - Abkorovits Róbert, Szodoray-Parádi Hajnalka és Dan Bale - igyekeztek bevonni a diákokat olyan tevékenységekbe, mint a rajz és a fotózás.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: