2013-09-27 19:18:00• hírek • Szatmár.ro

Tanévnyitó az újfőtéren

A Művészeti Iskola tánccal, énekkel, zenével és szavalattal nyitotta meg a tanévet az új városközpontban.

A tavalyi évhez hasonlóan nagyszabású előadással nyitotta meg a tanévet a Szatmár Megyei Tanács alárendeltségébe tartozó Művészeti Iskola. Elsősorban a tehetséggondozó intézmény diákjai léptek fel, megmutatva azt, hogy mit tanultak az elmúlt években, s hogy kedvet adjanak a bizonytalankodóknak a tanulmányok megkezdéséhet vagy folytatásához.

A fellépők sorát mazsorettek indították, majd az Ovidiu Ignat által oktatott versenytáncosok következtek. A folytatásban volt román népzenei előadás, fellépett egy fiatalokból álló együttes és szólt a Megadeath-től a Tornado of  Souls is Sallai László gitártanár egyik tanítványának előadásában. Kovács Éva tanítványai verssel szórakoztatták a közönséget és a műsor során felléptek a Doamna Stanca Nemzeti Kollégium táncosai is.

Mircea Deactól, a Művészeti Iskola igazgatójától megtudtuk: még lehet jelentkezni az oktatási intézményben zajló tanfolyamokra, tehát ha valaki a pénteki évnyitót követően kedvet kapott a tanuláshoz, még jelentkezhet a számos tanfolyam valamelyikére.

A tanév kínálatában szerepel képzőművészet és fotóművészet, valamint zene szakon klasszikus gitár, elektromos gitár, basszusgitár, hegedű, szintetizátor, zongora, fúvóshangszerek, könnyűzene, népzene, klasszikus ének. A felsoroltak mellett indul színjátszás román és magyar nyelven, valamint balett és versenytánc szakkör is. Idén újdonságokkal is szolgálnak: Carmen Fratila irányításával bábszínház szakkör, Tegzes Sándor vezetésével pedig ír tánc tanfolyam indul.

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: