2013-09-16 15:53:22• hírek • Szatmár.ro

Tanévnyitó a Székesegyházban

Ünnepi szentmisével vette kezdetét az idei tanév a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban.

Egy gombostűt is alig lehetett leejteni hétfő délben a Székesegyházban,  ekkor tartotta ugyanis ünnepélyes tanévnyitóját a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum. Az ifjúsági vallásos énekekkel, szavalatokkal tarkított szentmisén elsőként Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök köszöntötte a diákságot és kívánt sok erőt és kitartást az induló tanévhez.

Miklós Claudiu jezsuita szerzetes arra hívta fel a diákok figyelmét, hogy ahogy bánnak egymással az iskolában, úgy fognak bánni egymással az életben is. Ha egy diák jobb emberré akar válni, akkor ezt kell szem előtt tartania. A tanárok pedig példaképeik kell legyenek a diákságnak, ezért nem lehetnek közömbösek egymás iránt.

- Új tanévet kezdünk a mai napon, új feladatokkal és tervekkel, és amennyiben az Úr Jézus jelenlétébe helyezzük magunkat, minden nap megtapasztalhatjuk majd azt az áldást és gondviselést, amellyel a Mennyei Atya megajándékoz bennünket. A napokban, mint minden egyes diákban, szülőben és tanárban, bennem is megfogalmazódott egy vágy az új tanévet illetően: azt szeretném, hogy ebben a tanévben mi mindannyian, közösen felépítsük a Szeretet Iskoláját, itt a Hám Jánosban - tanárok, diákok, szülők - kéz a kézben - mondta Ádámkó István, az oktatási intézmény igazgatója.

- Mit jelent számomra, hogyan képzelem el a szeretet iskoláját? - folytatta Ádámkó. Amikor belép hozzánk egy vendég, érezze azt, hogy itt mindannyian Isten jelenlétében cselekszünk, családias hangulatban. Amikor tanár a diákkal, tanár a szülővel, vagy diák a szülővel beszélget – ennek alapja legyen mindig a következő szentírási textus: szeretet az Isten. Amikor tanárként nehézségekkel kell megküzdenünk, amikor tanár tanárral folytat párbeszédet, merítsünk erőt mindannyian idei dobogókői tanári lelkigyakorlatunk kegyelmi ajándékaiból Kérjük hát közösen a Szentlélek segítő kegyelmét, hogy árassza ránk kegyelmét és vezessen bennünket a tanév minden egyes napján, minden pillanatban.

Tanévnyitó a Székesegyházban

Összesen 677 diák - 210 óvodás és 467 iskolás - kezdi a 2013/2014-es tanévet a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban. A Tantestület 48 tagú, a munkaközösség pedig 78 fős. A Szent Alajos Konviktus 122 bentlakó diáknak ad otthont.

A nyári vakáció folyamán felújítási munkálatok voltak az óvodában, az iskolában és konviktusban egyaránt.

Az új tanévben az előkészítő osztályosokat Urbán Klára tanítónő oktatja, az ötödikesek osztályfőnöke pedig Anderco Judit lesz. A IX. A osztály osztályfőnöke Czier Andrea, a IX. B-seké Gózner Enikő lesz.

A szentmisét követően a diákok átvonultak az iskola épületébe, a nagyobb diákok kézen fogva vezették át a legkisebbeket a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumba.

A nagyok kézen fogva vezették át az iskola épületébe a kicsiket

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: