2010-09-03 13:20:06• hírek • Szatmár.ro

Szerepelnek a Művészeti Iskolások

A Szatmárnémeti Művészeti Iskola szeptember 30-án nyitja kapuit; új tanfolyammal bővült a művészeti képzések köre, és az őszi hónapokban több műsorral is várják a közönséget az iskola diákjai - mondta el Deac Mircea, igazgató.

Három napja kezdődött a beiratkozás a Szatmárnémeti Művészeti Iskola képzéseire, és úgy tűnik a tavalyinál is nagyobb az érdeklődés a tanfolyamok iránt. Nagy sikernek örvendett az augusztusi hónapban megszervezett „Art Estival" is, melynek keretén belül vakációban is fejleszthették képességeiket és gyakorolhattak a jelentkezők.

A iskola diákjai még a iskolanyitás előtt elkezdik művészeti tevékenységeiket. Az őszi hónapokban programok és előadások sorozatával várják majd a jelentkezőket.

Városunkban szeptember 18-án kerül megrendezésre a Repülős nap, melynek keretén belül a zenés-táncos műsorok és programok nagy részét a Művészeti Iskolás diákok szolgáltatják. Szeptember 30-án, 17 órától ünnepélyes megnyitóval kezdődik a tanév a művészeti iskolában; az „Art Estival"-on résztvevők előadják, illetve bemutatják a nyári képzéseken szerzett tapasztalataikat, és a diákok zenés műsorával zárul majd az ünnepség.

A Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének szervezése által októberben nyitja kapuit az „Őszi Szalon". A kiállítás keretén belül a Művészeti Iskola diákjainak munkáit is megtekinthetik. Novemberben szervezik meg az „Iskola Napjai" rendezvényt, melynek keretén belül megalakulásának és működésének 105-ik évfordulóját ünneplik a diákok és tanárok. A rendezvény keretén belül több művészeti ágban is bemutatnak előadásokat, illetve kiállításokra is sor kerül majd.

Az iskola vezetősége továbbra is várja a jelentkezőket a Ioan Slavici utca 6. szám alá.


Tavaly is ünnepélyes keretek között zajlott az évnyitó
Tavaly is ünnepélyes keretek között zajlott az évnyitó


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: