2010-09-30 17:56:57• hírek • Szatmár.ro

Tanévnyitó a Művészeti Iskolában

Csütörtök délután került sor a Szatmárnémeti Művészeti Iskola évnyitójára. A nyári vakációban indított Art Estival képzéseken résztevevő diákok ünnepi műsorral örvendeztették meg az egybegyűlteket.

A Művészeti Iskola másodjára szervezett nyári képzéseket a szabadidőben is gyakorolni, vagy tanulni vágyó diákoknak. Ezeken a foglalkozásokon idén több mint 50 diák vett részt. A csütörtök délutáni tanévnyitót az ő színes műsoruk tette még ünnepélyesebbé.

Az évnyitó Deac Mircea, az iskola igazgatójának köszöntőbeszédével kezdődött, amelyet ünnepélyes percek követtek. 42 évnyi munka után Csendes István tanár úrtól búcsúztak az egybegyűltek és tanári kar.  A tanárt nyugdíjba vonulásának alkalmából virágcsokorral köszöntötte Lengyel Éva megyei tanácsos és Kiss Imola, a kulturális osztály tanácsosa.  George Vulturescu költő pedig egy diplomát adott át Csendes Istvánnak a kiváló teljesítményért .




Az ünnepélyes évnyitó a diákok zenés műsorával folytatódott: minden egyes produkció után Deac Mircea emléklapot nyújtott át a fellépőknek.  A kis művészek zongoradarabokat adtak elő,  énekeltek, gitároztak, valamint áriával, könnyűzenei művekkel és más zenés produkcióval örvendeztették meg a közönséget.

Végezetül Deac Mircea igazgató sok sikert és kitartást kívánt az új tanévhez



Virágcsokorokkal búcsúztak Csendes István tanár úrtól


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: