2012-10-01 12:33:20• hírek • Póti Orsolya

Tanévnyitó a BBTE szatmári kirendeltségén

Az első, másod, harmad éves, illetve a mesteriző diákokat köszöntötték október elsején a Kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem szatmárnémeti kihelyezett tagozatának Közigazgatási szakának pedagógusai.

Hétfő délelőtt 10 órától köszöntőbeszédek sorozatával vette kezdetét a 2012/2013-as tanév a BBTE szatmárnémeti kihelyezett tagozatának Közigazgatási karán. A diákokat elsőként Suta Stefan igazgató köszöntötte, aki reméli a magyar és román tagozaton induló közigazgatási képzés keretében a diákoknak sikerül elsajátítaniuk mindazt a tananyagot, amivel az oktatók előkészültek. Természetesen mindez nem csak a tanárokon, hanem a diákokon is múlik - hangsúlyozta a tagozat vezetője.

Octavian Apan nem csak tanárként, hanem a Szatmár Megyei Tanács képviselőjeként is szólt a jelenlévőkhöz, elmondván: az új tanévben több programokba, projektekbe szeretné bevonni a közigazgatási karon tanulókat.

Magyar nyelven Csetnek Tímea szólt a diákokhoz, aki felhívta a tanulók figyelmét a külföldi pályázatok fontosságára. „Célunk, hogy olyan közigazgatási szakembereket neveljünk ki, akik a későbbiekben sikeresen fel tudják használni azt a tananyagot, amit leadunk. Fontos, hogy a legyetek nyitottabbak a külföldi pályázatok és ösztöndíjas programok iránt. Ezeket mindenképpen ki kell használnotok, azért, hogy a programok során tapasztaltakat majd itthon kamatoztassátok." - magyarázta Csetnek.

Az említetteken kívül Frigy Szabolcs tanár is köszöntötte a jelenlévőket, végezetül pedig Suta Stefan kívánt sikeres tanévet.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: