2013-09-10 15:05:59• hírek • Póti Orsolya

Közel ezren kezdik az új tanévet a Kölcseyben

Szeptember 16-án reggel becsengetnek, és ezzel a tanintézményekben megkezdődik a 2013/14-es tanév. A szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban hétfő délelőtt 9 órakor kerül sor a tanévnyitó ünnepségre az iskola udvarán.

Összesen 986 óvodás és diák kezdi az új tanévet a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban - tájékoztatott Pataki Enikő, a tanintézmény vezetője. A Kölcsey Óvoda két csoportjába összesen 55 óvodás fog járni, és mintegy 72 elemi iskolás, előkészítő, első és második osztályos diák látogatja majd a tanintézményt.

Az említetteken kívül 119 általános iskolás és 665 középiskolás diák kezdi a 2013/2014-es tanévet a Kölcseyben, illetve a 74-en iratkoztak be a főgimnázium posztliceális asszisztensképzőjére.

Az új diákok mellett új tanárokkal is bővül az iskolaközösség, tudtuk meg Pataki Enikőtől. Az előkészítősökkel Kallós Enikő tanítónő fog foglalkozni, Katona Adél német órát tart majd, valamint Csipkés József fizikatanár és Filip Márta tornatanárnő is ebben az iskolában fog tanítani.

A szünidő alatt a főgimnáziumban, a tanintézmény udvarán, az óvodában és a Kölcsey-bentlakásban számos felújítási munkálat zajlott.

A főgimnáziumban lévő vízvezeték korszerűsítése mellett felújításra szorultak a konyha, az étkezde és a tanítók szobájának falai, valamint az előkészítősök osztálytermét is felújították. A Kölcsey Szülői Bál során begyűlt összegből sikerült befüvesíteni a régi teniszpálya területét, ahol a legkisebbek számára egy kosárlabdapályát is kialakítottak. Az óvodában az ablakok felújítására fektették a hangsúlyt, a bentlakásban pedig a lányok lakrészében, illetve a konyhában és az éléskamarában dolgoztak a mesterek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: