2010-09-27 16:47:25• hírek • Szatmár.ro

Tanévkezdés a Babes-Bolyain

Hétfőn délelőtt és délután a Babes-Bolyai Tudományegyetem két szatmári kihelyezett tagozatán is ünnepélyes keretek között nyitották meg a 2010/2011-es tanévet.

Délelőtt tizenegy órától először a közigazgatási kihelyezett tagozat köszönthette az új tanévet a szatmárnémeti prefektúra nagytermében megrendezett ünnepségen. A tagozaton ebben az évben nyolcvan elsőéves kezdi meg a tanulmányait román és magyar nappali vonalon, illetve 15 hallgató távoktatáson, tízen pedig mesterképzőn folytatják tanulmányaikat.

„A Babes-Bolyai Tudományegyetem, e neves intézmény hallgatóinak sorába léptetek. Három év múlva pedig, sikeres vizsgát követően köztisztviselőkké váltok, akik a közösségért tehettek" - mondta el rövid megnyitó beszédében Suta Stefan, a kihelyezett tagozat vezetője.

„Remélem, hogy nem fogják megbánni a döntésüket, és a mostani nehéz időszakot követően, az egyetem elvégzése után hasznos tagjaivá, köztisztviselőivé válnak a közösségnek" - szólt a hallgatókhoz Adrian Stef, a megyei tanács alelnöke.


Babes Bolyai  - a közigazgatási szak megnyitója
Babes Bolyai  - a közigazgatási szak megnyitója


A Pszichológia és Neveléstudományok tagozat szintén a prefektúra nagytermében nyitotta meg a tanévet délután három órától.

Az ünnepségen Dr. Bura László köszöntötte az összegyűlteket, aki elmondta, hogy a hallgatók kivétel nélkül merész feladatra vállalkoztak azzal, hogy erre a szakra iratkoztak.

„Arra vállalkoztak, hogy az emberi élet valódi értékeire neveljék a rájuk bízottakat. Szilárd értékrendre törekedni a mai világban, igen merész és bátor vállalkozás." - magyarázta Dr. Bura László beszédében.

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem Óvoda- és Iskolapedagógia szakának nappali tagozatán 25 hallgató, távoktatáson tizenhárom, mesterképzésen pedig 17 hallgató kezdte meg az évet. A hallgatók és oktatóik számára a Kálmándi Általános Iskola készült meglepetéssel: egy filmvetítés során betekintést nyerhettek az iskola életébe, ezt követően pedig a nyolcadik osztályosok furulyacsoportja német dalcsokrot adott elő.


Bura László köszöntötte az egybegyűlteket
Bura László köszöntötte az egybegyűlteket


Tanévkezdés a tanítóképzőben
Tanévkezdés a tanítóképzőben


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: