2010-11-03 10:02:05• hírek • Szatmár.ro

Táncra perdít a MADISZ

A Táncház és néptánccsoportok fontosságát a mostani generációra jellemző értékvesztettség indokolja legjobban.  A MADISZ értéket szeretne teremteni!

Lehetőséget teremtenének, azoknak a fiataloknak, akik gyakorló néptáncosok, azoknak is lehetőséget biztosítanak, akik még nem elkötelezettjei a néptáncnak, népzenének, de szeretnék megtapasztalni a néptánc örömeit.  A MADISZ tapasztalata  szerint a táncháznak kitűnő közösségteremtő és megtartó ereje van. Gyökértelen világunkban szükség van olyan alkalmakra, amelyek erősítik az azonosságtudatot.

Egyik legfontosabb célkitűzésük, hogy fiatalokat csalogassanak Táncházba. A 2010-es tanév kezdetétől is kéthetente hétfőnként gyermekeknek is tartunk néptánc oktatást, külön óvodásoknak és I-IV osztályosoknak 17 órától, valamint V-VIII osztályos tanulóknak 18 órától. A  IX- XII osztályosoknak, valamint a felnőtteknek az oktatás a gyermekek oktatása után kezdődik,19 órától amely két órát tart. Ezt követően mindenki szabadon megmutathatja tánctudását a táncrendek alatt. A Táncház helyszíne a Református Gimnázium földszinti 9- es terme.

A gyerekeknek az oktatást Borbély Simon Csaba és felesége Borbély Simon Andrea, az érmihályfalvi Nyíló akác néptánccsoport vezetői tartják. A felnőtteket Jankó Szép István tanítja. A legközelebbi ilyen alkalom November 8. A közbeeső hétfői napokon a MADISZ pincében, Mihály Viteazu 10 szám alatt fiatalokat és felnőtteket oktat Jankó Szép István. A belépés ingyenes. A MADISZ rendezvényeit a NKA (Nemzeti Kulturális Alap) és a Communitas Alapítvány támogatja.



Ismét táncra perdít a MADISZ


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: