2010-08-21 17:43:55• hírek • Szatmar.ro

Táncot roptak a svábok

Már szinte hagyományszámba megy a Német Néptánccsoportok Találkozója, hiszen a hétvégi volt a 14-dik a sorban. A szatmárnémeti "Gemeinsam" Németi Ifjúsági Szervezet programsorozatára a megye különböző pontjairól érkeztek a táncoslábuak.

A Német Néptánccsoportok Találkozóját a Svábtalálkozó keretén belül, az arató ünnepség alkalmából  megszervezik meg. Ahogyan azt a rendezvényt neve is sugallja, a fő helyet a tánc és a zene kapja, hiszen ez a két tényező a szórakozás és a jókedv velejárója is.
A találkozót délelőtt 11 órakor táncház nyitotatta meg, amelynek helyszínéül a Vasile Lucaciu utcai "Kulturtreffpunkt" Kulturális találkozóhely adott otthont.

A résztvevők azonban nemcsak egymagukban ünnepeltek, megmutatták magukat a városlakók előtt is. 15 órakor ugyanis a Sváb Háztól fúvós-zenekar kíséretében vonultak végig Szatmárnémeti utcáin. A hangulatot a forgalomban korlátozott autósok is fokozták, akik többnyira szimpátiájuk kifejezéseként szorgalmasan nyomták a dudákat. A központi parkban a táncosok bevezették a kíváncsiskodókat a német táncok világába.

Ezt követően a Sváb házban folytatódott a móka, ahol a táncsoportok bemutatták kedvenc atrakcióikat.
Rist Gabriella, a szatmárnémeti "Gemeinsam" Németi Ifjúsági Szervezet vezetője elmondta, ilyenkor a találkozás és a szórakozás mellett tanulnak is egymástól a csoportok.

A rendezvényen Herzekutról, Orsováról, Felsővisóról, Nagyváradról, Tasnádról, Kálmándról, Erdődről érkeztek, de természetesen  a "Gemeinsam" és a "Gute Laune" tánccsoportok is részt vettek, hiszen ők töltötték be a házigazda szerepét. A Fényi, Csomaközi és Csanálosi Fúvószenekarok a talpalávalót bíztosították.


A központi parkban is táncoltak
A központi parkban is táncoltak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: