2010-12-15 14:08:23• hírek • Szatmár.ro

Ismét MADISZ karácsonyváró!

A Szatmárnémeti Magyar Demokrata Ifjak Szövetsége (MADISZ) december 19-én, délután 4 órától szervezi meg a XI. „Karácsonyi Ünnepváró" rendezvényét a Kölcsey Ferenc Kollégiumban (George Cosbuc utca 2. szám) - tudtuk meg Ilonczai Annamáriától, a szervezet társelnökétől, aki a foglalkozások fontosságáról is tájékoztatott.

A szeretet ünnepére készülve nagyon sok gyermek nem tudja mi a szeretet. Ha megkérdezzük, mi az, amire a legnagyobb szükségük van, ösztönösen azt fogják mondani, hogy szeressenek. Minden szülő őszintén szereti gyermekét, de ha ezt nem sikerül éreztetni vele a gyermek nem tapasztalja meg szeretetünket. Gary Chapman szerint öt szeretetnyelv van.

Szerinte, a szeretetet ki lehet fejezni elismerő szavakkal. A gyerekek nagyon szeretik hallani, ha a szülők azt mondják feltétel nélkül „szeretlek". Egy másik lehetséges megnyilvánulása a szeretetnek, ha gyermekünkkel minőségi időt töltünk együtt, azaz osztatlan figyelmet szentelünk neki. A harmadik szeretetnyelv az ajándék. Az ajándék a szeretet kézzelfogható kifejezése nemcsak abban a pillanatban, hanem évekkel később is. A negyedik szeretetnyelv a gondoskodás vagy szívesség. A szülő szolgálatkészsége mintaértékű a gyermek számára és megtanítja a felelősségvállalásra. Az ötödik szeretetnelv a testi érintés. Nagyon kevesen ismerik fel a gyermek égető szükségét a fizikai kontaktusra, pedig ez az egyik legegyszerűbb módja a szeretet kinyilvánításának.

A MADISZ ünnepváró lehetőséget ad a szülőknek arra, hogy gyermekeikkel minőségi szórakozás közepedet töltsék idejüket. A karácsonyi kellékek -mézeskalács, gyöngy, nemez, szalma, csuhé díszek, stb.-, készítése közben a szülő elismerő szavakkal éreztetni gyermekével szeretetét. Szakemberek véleménye szerint nagy szorongással tölti el a gyermeket a karácsonyvárás. Azok a szülők, akik részt vesznek gyermekeikkel az ünnepvárón talán enyhíthetik a gyermek szorongását.

A tavalyi rendezvény sikerén felbuzdulva a szervezők minden gyerek korosztályának (óvodás és iskolás) megfelelő kézügyessége szerint rendezik meg a tevékenységeket.

Az óvodás korúaknak a mézeskalács-sütés, só-liszt gyurma karácsonyfa-díszek, méhviasz gyertya, gyöngydíszek és angyal ajtódísz foglalkozásokat ajánlják. A nagyobbakat - akik már tudnak csomót kötni - szalma és csuhé angyal készítéssel, nemezelt díszek, kopogtatók és asztali dísz foglalkozásokkal készülnek. De gondoltak a legkisebbekre is: számukra játszóházat működtetnek, de pelenkázó- és szoptató szoba is rendelkezésre áll majd vasárnap.


Színes program várja a szülőket és a gyerekeket
Színes program várja a szülőket és a gyerekeket


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: