2011-01-12 14:19:09• hírek • Szatmár.ro

Táncoljunk együtt az Új esztendőben is!

Január 17- én kerül  megrendezésre  2011-es év első, a Szatmárnémeti MADISZ által szervezett Táncház, a Református Gimnázium földszinti 9-es termében.

A szokásokhoz híven 17 órakor veszi kezdetét a gyermektáncház, ahol a felcsíki táncrendbe tartozó lépésekkel, gyermekjátékokkal és énekekkel ismerkedhetnek meg a legkisebbek. 18 órától az V- VIII osztályosok szatmári táncokat tanulhatnak. Az óvodás és I- IV osztályos gyermekek oktatója az Érmihályfalvi Nyíló akác néptáncegyüttes egyik alapíto tagja, Borbély Simon Andrea, az V- VIII osztályosoké pedig férje, Borbély Simon Csaba.

Ugyanitt, 19 órától veszi kezdetét a fiatalok és felnőttek táncháza, Jankó Szép István, a kolozsvári Zurboló néptánccsoport egykori tagjának vezetésével. A résztvevők mezőségi és széki táncokat sajátíthatnak el.

A szervezők kéthetente, hétfőnként a Református Gimnáziumba, a közbeeső hétfői napokon pedig a MADISZ pincébe (Mihai Viteazu 10) várják a néptánc, népzene kedvelőket. A ''pincés'' oktatásokon szintén mezőségi és széki táncokat oktat Jankó Szép István. A belépés természetesen ingyenes, a szervezők minden érdeklődőt nagy szeretettel fogadnak.


Néptáncoktatás minden hétfőn
Néptáncoktatás minden hétfőn


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: