2009-05-28 21:10:59• hírek • Gozner Gertrud

Táncok a világ minden részéről

Szabadtéri táncgálával hívta fel a figyelmet a daganatos betegségekben szenvedő gyerekekre a Hans Lindner Alapítvány.

Csütörtök délután a rossz idő miatt némi késéssel kezdődtek a színpadi produkciók, de ez nem riasztotta el az érdeklődőket, akik a környező épületek alá húzódva várták a gála kezdetét. A szervezők sapkát és esőköpenyt készíttettek elő, a közönség mindkettőnek jó hasznát vette a folyamatosan szemerkélő esőben. Főleg a gyermekek örvendtek a műsornak és tapsolták lelkesen az egymás után következő színpadi produkciókat.

Összesen 50 fellépő vett részt a Hans Lindner Alapítvány jótékonysági táncgáláján. Neves magyarországi és szatmárnémeti tánccsoportok követték egymást a színpadon. Itt volt az Fairy Tales Ír Sztepp Táncegyüttes, a 2 Step hip-hop táncegyüttes Nyíregyházáról, az Amira hastánccsoport Budapestről, a Black and White hip-hop csoport Szatmárnémetiből, a country zenét játszó Don Attila Band Budapestről, a szintén a magyar fővárosból érkezett Wild Buffalo Linedance Club western táncokat mutatott be.

Az előadás alatt az újközpontban elhelyezett sátrakban az érdeklődök információkat kaphattak az alapítvány rákbeteg gyermekeket segítő Reménysugár programjának munkájával kapcsolatban, ugyanott adományokkal segíthették a beteg gyermekek családjait. A helyszínen bárki egy űrlap kitöltésével önkéntesnek jelentkezhetett, hogy időszakosan segítségére legyen az alapítvány munkatársainak.

Az összegyűlt adományokból az alapítvány a Reménysugár program keretén belül folyó tevékenységeket fogják finanszírozni, úgy mint az állandó kapcsolattartás a beteg gyerekekkel és családjaikkal, szociális segítségnyújtás, tanácsadó és lelki segítő csoport, valamint különböző események, akciók és élménytáborok szervezése a beteg gyerekek és családjaik részére.


A képre kattintva elérhető a galéria.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: