2011-06-14 11:04:57• hírek • Póti Orsolya

Néptánctalálkozó Pünkösd hétfőjén

Első alkalommal került sor Szatmárnémetiben Pünkösdi Magyar Néptáncfesztiválra a Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ szervezésében. Az érdeklődők olyan népszerű magyar táncokat tekinthettek meg, mint a csárdás, legényes vagy a toborzó.

Pünkösd hétfőjén a délutáni órákban néptáncos csoportok gyülekeztek a Szakszervezetek Művelődési Házába azért, hogy bemutassák a legszebb magyar néptáncokat. A "Jeles Piros Pünkösd Napján" elnevezésű  fesztivált a Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ referense, Enyedi István nyitotta meg, majd Csehi Árpád, a Megyei Tanács elnöke köszöntötte a fellépőket és a közönséget.

A szervezők reményei szerint, a Pünkösdi Magyar Néptáncfesztivál hagyományteremtővé válik, és jövő Pünkösdkor újra találkoznak majd a néptáncosok. A rendezvény célja, hogy a megyében működő néptánccsoportokat nyilvántartásba vegyék, illetve a csoportok tagjai megismerjék egymást - mondta el Enyedi.

A fesztiválon részt vettek a bogdándi, domahidai egri, gencsi, kökényesdi, lelei, mezőtermi, szamoskrassói tánccsoportok, valamint a Szatmárnémeti Nemzetiségi Táncegyüttes tagjai.

 

 






Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: