2015-02-16 12:32:59• hírek • Szatmár.ro

Táncházat tartottak a Refi tornatermében

Szatmár megye több településéről is érkeztek gyerekek a Református Gimnáziumban megtartott, Kása Melinda és Kása Zsolt által szervezett táncházba.

A néptáncoktatók vándortáncházuk második állomásaként Szatmárnémetiben tartottak rendezvényt: a Református Gimnázium tornatermében táncoltatták meg az elsősorban gyerekekből álló sokadalmat. A sorozat első táncházát nemrég Erdődön tartották, s ahogy Kása Zsolttól megtudtuk: az általuk szervezett táncházak sora hamarosan folytatódni is fog.

Vasárnap ahogy megszokhattuk, népi gyermekjátékokkal kedveskedtek a legkisebbeknek, majd következtek a felcsíki, moldvai táncok is. A résztvevő gyerekek közül sok volt, akiknek ismerős volt a program, hiszen legtöbben tanulnak néptáncolni.

"Azokra a településekre látogatunk el a vándortáncházakkal, ahol oktatunk is - ott biztosan tudjuk, hogy van igény erre" - magyarázta Kása Zsolt.

A gyerekek minden táncházon való részvétellel egy-egy kártyát szereznek, akik pedig a legtöbb jelenléttel rendelkeznek - na meg érdeklődnek a népi mesterségek és a néptánc iránt - táborban vehetnek majd részt.

A mostani alkalomra a helyi, szatmárnémeti gyermekek mellett Sándorhomokról, Tasnádról, Szárazberekről, Érszakácsiból is érkeztek résztvevők.

Táncházat tartottak

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: