2014-06-25 13:25:34• hírek • Szatmár.ro

Táncházat tart Dobrán az Orgonác Néptánccsoport

A nagybányai Berena együttes szolgáltatja a talpalávalót az első dobrai táncházban.

A Dobrai Orgonác Néptánccsoport három éve jött létre, 2011 áprilisában alakult meg. Több mint húsz tagja van, ők óvodás és általános iskolás gyerekek. A néptánccsoport a szülőfalu hangulatát kívánja felidézni, a nevét pedig a település délkeleti részét szegélyező, a régi időkben orgonabokrokkal benőtt domboldalról kapta. Az "orgonác" tájszó az "orgonás" szóból alakult ki, hagyományos szóalak. A gyerekek programjaikban egy csokorra való népdalt, -táncot, illetve népi gyermekjátékot kívánnak átnyújtani a közönségnek.

A dalok és táncok oktatója, koreográfusa Kása Melinda és Kása Zsolt, akik alapos, kitartó és céltudatos munkával készítik fel a csoportot a fellépésekre, szatmári és felcsíki népi ritmusok alapján.

A megalakulás után az Orgonác Néptánccsoport helyi rendezvényeken is fellépett. Táncházakban is részt vettek a dobrai néptáncosok, ezért született az ötlet, hogy Dobrán is szerveznek táncházat. Erre pedig a hétvégén fog sor kerülni.

A Communitas Alapítvány pályázatán nyert támogatás segítségével június 29-én, délután 17 órai kezdettel szervezik meg ugyanis az első dobrai táncházat a nagybányai Berena együttes közreműködésével.

A dobrai néptáncosok

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: