2010-08-27 13:15:15• hírek • Szatmár.ro

Táncház is lesz

A Partiumi Magyar Napok keretén belül  augusztus 28-án este 19 órától  élőzenés Táncházat szervez a MADISZ a Közfürdő környékén felállított katonasátorban.

A Szatmárnémeti MADISZ rendszeresen tart táncházakat a megyeszékhelyen, egyértelmű céljukként tűzték ki maguk elé a népzene, néptánc fiatalokkal való megismertetését és ezek tanítását. A IX. Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozat részeként augusztus 28-án, 19 órai kezdettel tartanak táncházat a Kossuth-kertben, az egykori Városi Közfürdő közelében felállított sátorban.

Az eseményen két zenekar is húzza majd a talpalávalót.  Az egyik a Parapács nevű együttes lesz, akik a patkaporos pajták hangulatát idézik meg kicsik és nagyok örömére.  Vojtonovszki Sándor zenekarvezető a Szatmár.ro-nak elmondta: ''A zenészek keressük a népzene mai nyelvét, a zenében az önmegvalósítást. A népdalokat, műdalokat saját értelmezésünkben új köntösbe öltöztetve játszuk, adjuk tovább!"

A moldvai zenét  a Serege zenekar furulyása, Fischer Botond biztosítja. '''A zenekar neve Serege szokott lenni, de hát most ugye csak magamban megyek végül is... Én tíz éve játszom, a zenekar ilyen-olyan összeállításban már vagy 3-4 éve együtt van." - mondta el a zenész.

A táncházat a MADISZ tánctáboraiból ismert Maier Reimond (Raji) táncpedagógus tartja. Mindenkit szeretettel várnak!


Néptáncoktatás és táncház is lesz a PMN-en
Néptáncoktatás és táncház is lesz a PMN-en


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: