2009-10-14 13:07:09• hírek • Szatmár.ro

Gyermektáncház indul

Október 19-én, hétfőn első ízben szervez gyermektáncházat a Szatmárnémeti MADISZ.

A gyermektáncházba két korosztályt várnak a szervezők: 17 órától I-IV osztályos gyerekeket, 18 órától pedig V-VIII osztályos diákokat. „Az egy órás oktatás alatt a kisebbekkel nagy rész népi játékokat játszanak, miközben fejlődik a gyermekek ritmusérzéke és zenei hallása. A nagyobbakkal intenzívebben foglalkozunk a tánc lépéseit illetőleg, hogy majd tudják tartani a lépést a nagyobbakkal. A táncok mellett természetesen népdalokat is tanulhatnak az érdeklődők"- tájékoztatta lapunkat Kánya László, MADISZ-elnök.

Az oktatók az érmihályfalvi Nyíló Akác néptáncegyüttes vezetői és koreográfusai, Borbély Simon Csaba és felesége, Borbély Simon Andrea. A táncoktatás a Kölcsey Ferenc Főgimnázium földszinti 9-es termében lesz megtartva, kétheti rendszerességgel.

A felnőttek táncháza szintén október 19-én a gyerektáncház után, 19 órától ugyancsak a Kölcsey Ferenc Főgimnázium 9-es földszinti termében. A felnőttek táncháza szintén kéthetente kerül megrendezésre. A moldvai táncokat Gucsa Sándor nyíregyházi néptáncpedagógus, a Szabolcs Néptáncegyüttes volt táncosa, az együttes volt a vezetője fogja oktatni. Jelenleg a Guba Néptáncegyüttes vezetője és táncosa, melyet az egykori hivatásos táncosok alapítottak. Vezetői tevékenysége mellett odafigyel az utánpótlásra, ezért oktatóként is tevékenykedik, amelyben felesége, Ráczkevi Éva van segítségére.

A közbeeső hétfőkön (legközelebb 26-án) sem kell tétlenkedniük a néptánc szerelmeseinek, ugyanis Szarvas Károly, az Egri Csodaszarvas néptánccsoport alapítója és főtáncosa tanítja a helyi táncokat, azaz a szatmári verbunkot, csárdást és ugróst. Ezen alkalmaknak a helyszíne a MADISZ pinceklubja.

Mindenkit szeretettel várunk ezen ingyenes alkalmakra, melyeket a budapesti Oktatási és Kulturális Minisztérium valamint a Communitas Alapítvány támogat. A programokkal kapcsolatos további információk a www.madisz.datec.ro weboldalon olvashatók.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: