2011-01-24 09:30:22• hírek • MTI

Táncfarsang a nyíregyházi színházban

Az élet értelme
Az élet értelme

Nyolc különleges előadást tekinthet meg a közönség a február elején megrendezendő táncfarsangon a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

Február 1-től nyolc napon keresztül az ország különböző tánctársulatai foglalják el a teátrum Krúdy Kamara színpadát: elsőként a Tünet Együttes előadását tekinthetik meg a nyíregyháziak - tájékoztatta Kojsza Linda, a színház sajtóreferense az MTI-t. Az élet értelme - avagy a időmúlatás 60 percben címet viselő, színészek, táncosok és zenészek közreműködésével készült "performansz-verkliben" a néző egy speciális technikai megoldás segítségével döntheti el, kinek az életébe, melyik szereplő sorsába hallgat bele, az így elkapott sorsmorzsákból pedig mindenki összeállíthatja a saját történetét.

A Szabó Réka rendezte előadás a tavaly Veszprémben megszervezett Tánc Fesztiválján elnyerte a legmerészebb koncepció díját.
A táncfarsang második napján a Közép-Európa Táncszínház Duda Éva 2007-es, a kairói fesztivált is megjárt előadását, az Arénát állítja színpadra, majd Gergye Krisztián Társulata a "haláltánc-koreográfiát", a Danse Macabre-t mutatja be. A Duna Táncműhely Himnusza a kortárs zene és Erkel Ferenc korának zenei világát a néptánccal ötvözi, a Csokonai és Prima-díjas Nyírség Táncegyüttes pedig az utóbbi évek legsikeresebb táncszínházi műsorait mutatja be egy előadásban. A Három az egyben című műsorban a Ti unokáitok vagyunk, az Utóirat és a Dalra, táncra, maskarára! című táncjátékok legszebb pillanatait élhetik át újra a nézők.

A Krúdy Kamarában február 6-án a budapesti La Dance Company előadásában a Szerelmi rapszódiát láthatják a nyíregyháziak, melynek zenei anyagát Liszt Ferenc Magyar rapszódiák és Szerelmi álmok című művei adják. A Ladányi Andrea és Bajári Levente táncolta darab fő szervezőelve  Liszt zenéje, de a klasszikus zenei formába innovatív, kortárs zenei megoldások, az elektronikus zene eszközei és improvizációs technikák is beleépülnek.

A GNM Kontúr Fizikai Táncszínház a felnőtté válás rögös útját bemutató, humortól sem mentes előadásával, a Kamaszkorom legszebb nyarával szerepel a Móricz-táncfarsangon, amelynek utolsó fellépője február 8-án a Mándy Ildikó Társulat lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: