2013-09-07 20:01:58• hírek • Szatmár.ro

Tánccal adtak hálát az idei termésért

Szombat délután a régi városközpont parkjában léptek fel az idei Erntedankfesten résztvevő tánccsoportok.

Német, sváb zenével, néptánccal, családtagokkal és érdeklődőkkel telt meg szombat este a Szatmárnémeti Szabadság tér parkja.  Itt tartotta ugyanis a Német Demokrata Fórum ifjúsági szervezete, a Gemeinsam az idei Erntedankfest egy részét.

Az Erntedankfest egy régi ünnep, hálaadás, mellyel a résztvevők megköszönik Istennek a termést. Emellett persze táncolnak, énekelnek, ahogy ez a szatmári megyeszékhelyen is történt. Az ünnepségen résztvevő fiatalok már szombat délelőtt összegyűltek a Svábházban, ahol néptánc-workshopon vettek részt, majd kerekasztal-bgeszélgetést tartottak az önkéntességről.

Az ünnep látványosabb részére délután került sor: 18 órakor a rendezvényen jelen levő néptánccsoportok átvonultak a régi városközpontba, majd a központi parkban, a Vasile Lucaciu szobor lábánál táncra perdültek.

A parkban fellépett a Mezőfényi-Csomaközi-Csanálosi Egyesített Fúvószenekar, táncoltak többek között a Német Líceumba járó általános iskolás korú gyerekek, a felsővisói Edelweiss Tánccsoport, a zajtai, kálmándi, tasnádi tánccsoportok, a Monospetriből érkezett Immer Froh táncegyüttes, a szatmárnémeti Gute Laune Tánccsoport, valamint a szervező Gemeinsam ifjúsági szervezet táncosai. A nézők láthattak cipszer táncokat, szatmári sváb táncokat, cigány polkát és zielenthaleri esküvői táncot is, hogy csak néhányról tegyünk említést.

A szombati nap egy vidám estével ért véget a Svábházban, ahol fellépett a Backslash nevet viselő tasnádi zenekar.

Vasárnap - mivel egy vallásos ünnepről van szó - a Kálvária templomban tartanak ünnepi szentmisét, amelyet Orbán Mihály jezsuita szerzetes, a templom német közösségének új plébánosa celebrál.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: