2010-03-07 20:02:58• hírek • Szatmár.ro

Falugyűlés Lázáriban

Mindössze 11 helyi lakos - köztük a helyi tanács három tagja - jelent meg a vasárnapi összejövetelen, melynek fő célja az önkormányzati tervek és megvalósítások bemutatása volt, illetve a lakossági észrevételek számbavétele.

Lengyel István polgármester a falugyűlés elején felvázolta a tavalyi költségvetést, és felsorolta a 2010-re jutó összegek fontosabb tételeit is. Kiderült: útjavításra csak 53 000 lej jut, ami jelentősen kevesebb, mint egy évvel ezelőtt.
A lakossági észrevételek igen sokrétűek voltak, és akadtak évek óta visszatérő problémák is. Igy az illegálisan tárolt hulladék ügye - a megyeközpontból rendszeresen viszik az éj leple alatt a szemetet ismeretlenek. A községközponti utak állapota sok kívánnivalót hagy maga után, de, mint kiderült, egyelőre nincs remény a felújításukra, hiszen a tervezett kanalizálás az út közepén fog haladni - ezért fel kellene majd túrni a rendbetett utakat.

Volt, aki a zöldövezetek hiányát hangsúlyozta. Az is elhangzott: Lázáriban is tervbe van véve egy ANL-tömbház és egy sportcsarnok építése: ezek egyelőre terv-fázisban vannak. Az elmúlt időszakban a község összes településén megrendezték a hagyományos, éveleji falugyűlést.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: