2016-12-09 07:23:24• hírek • Szatmár.ro, refszatmar.eu

Tanácsok meghallgatva, szolgálatra készen

Építő beszélgetés zajlott a Szatmári Református Egyházmegye Esperesi Hivatalában a Caritas munkatársa valamint az egyházmegye elnöksége és missziósai között.

"Mi tagadás, római katolikus testvéreink a Caritas révén előbbre tartanak a segítőszolgálat gyakorlati megjelenítése tárgyában, mint a reformátusok, de semmiképpen sem lehet versenyt kihirdetni ezen a területen, hiszen mindnyájan Krisztus követőiként kell buzgólkodjunk a betegek, szegények és elesettek megsegítésében. Azaz a református szeretetszolgálatra is igény van, mivel még mindig vannak területek, amit sem a Caritas, sem a Máltai Szeretetszolgálat nem tudott lefedni.

Király Lajos esperes, Kiss József főjegyző, Nagy Erika missziói előadó, valamint Rácz Ervin ifjúsági előadóként faggatta a tapasztalatokban gazdag elöljárót, egymást bátorítva a diakóniai munka megszervezésére és kivitelezésére. Református részről a nőszövetség és a SZIKE egyházmegyei ifjúsági szervezet szolgálatra kész" - írja a református egyházmegye honlapja, a Refszatmar.eu.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: