2008-12-22 11:35:23• hírek • Csenteri Judit

Tanácsok és figyelmeztetések

A Külügyminisztérium idén egy igen tartalmas listát állított össze arra vonatkozóan, hogy mire kell odafigyelniük a téli szünidő alatt külföldre utazó román állampolgároknak.

A lista tanácsokat, ajánlásokat, s különböző figyelmeztetéseket tartalmaz több külföldi ország esetében is.

Az úgynevezett „útikalauz" elkészítése, amely egyébként az intézmény honlapján van nyilvánosságra hozva, az elmúlt időszakok incidensei és kellemetlen eseményei folytán vált szükségessé.

A lista a legáltalánosabb tanácsoktól megkezdve még a taxisok viselkedésére is felhívja a figyelmet, továbbá a bűncselekmények elterjedtségére és a szerencsejátékok rendszerére is.

Nyugat-Európa felé utazva az útikalauz azt tanácsolja a lakosságnak, hogy ha például Ausztriára esik a választás, fontos idejében tájékozódni a várható időjárásról, s az utak állapotáról. Továbbá azzal is érdemes tisztában lenni, hogy Ausztria Svájccal és Olaszországgal határos szakaszain milyen szabályozások vannak érvényben, milyen körülmények között lehet például árut bevinni egyik országból a másikba. Svájcban egy kedvező ár nem jelent például adómentességet az osztrák határ átlépésekor.  

Bulgáriába utazásunkkor érdemes továbbá tudnunk, hogy az ottani helyi rendőrség könnyedén felfüggesztheti jogosítványunkat. 

Ilyen, s hasonló jellegű információkban részesül a román lakosság a Külügyminisztérium honlapját böngészve.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: