2011-12-29 10:17:35• hírek • Póti Orsolya

Tanácsok betörés, lopás és egyéb bűncselekmények megelőzésére

Ahhoz, hogy ne zavarja meg bűncselekmény az óév búcsúztatását, a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség felhívja a lakosság figyelmét az alapvető vagyonvédelmi szabályok betartásának fontosságára.

Az év utolsó napján lakásbetörések, gépkocsifeltörések és a zsúfolt helyeken alkalmi lopások fordulnak elő. A lakosság tájékoztatása és a folyamatos bűnmegelőzési, felderítési tevékenység ellenére továbbra is jellemző, hogy a bűnözőket az emberek könnyelműsége és jóhiszeműsége segíti hozzá a zsákmányhoz. A rendőrség néhány fontos tanácsra hívja fel a lakosság figyelmét.

Amennyiben nem saját lakásában tölti a Szilvesztert, induláskor ne felejtse el becsukni az ablakokat, bezárni a bejárati-, illetve teraszajtót. Ha van a lakásban riasztórendszer, mindenképpen aktiválja. A kulcsot ne hagyja a postaládában, vagy a küszöb alatt. Ha mégis otthonában tölti az ünnepeket, ne nyisson ajtót idegeneknek, és zárja be kulccsal az ajtót.

A gépkocsira vonatkozó bűnmegelőzési tanácsok az év utolsó napján is érvényesek. Ne hagyjon értéket autójában, hiszen a gépjármű nem biztonságos tárolóeszköz. Mindig zárja be a jármű ajtóit, az ablakokat húzza fel, kapcsolja be a riasztót, még akkor is, ha csak pár percre száll ki.

Bevásárláskor, vagy közterületen figyeljen vagyontárgyaira, pénztárcájára, táskájára. A gyermekeket ne hagyja felügyelet nélkül, és kerülje el, hogy gyermekei ismeretlenekkel álljanak szóbak. Igyekezzen elkerülni a konfliktusokat, az erőszakos támadásokat - ha ez mégsem sikerül tárcsázza az 112-t.

Amennyiben szórakozóhelyen, nagyobb társaságban szilveszterezik, fokozottan figyeljen értékeire, és táskáját ne hagyja őrizetlenül. Értéktárgyait, iratait ne tegye kabátja zsebébe, inkább zárható táskában helyezze el el ezeket.

Hogy ha a napokban tömegközlekedési eszközt vesz igénybe: a táskáját tartsa mindig szem előtt, figyeljen a zsebeire, ne fogadjon el idegenektől üdítőt, kávét, nem mutassa mennyi pénz van önnél. Ha lehetséges ne tartson magánál több pénzt, mint amennyi szükséges. Az emelkedett szilveszteri hangulatban se feledkezzen meg a pirotechnikai anyagokra vonatkozó jogszabályi előírásokról.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: