2011-06-07 14:38:21• hírek • Szatmár.ro

Tanácskozás a helyi sajtó helyzetéről

Szűcs László
Szűcs László

A Szatmár Megyei Múzeum égisze alatt működő posztModern Távlatok művelődési műhely kerekasztal-beszélgetést szervez a helyi sajtó helyzetéről A sajtócenzúrától a sajtószabadságig címmel.

A felkért előadó Szűcs László (a MÚRE igazgatótanácsi tagja, a nagyváradi Ady Endre Sajtókollégium tanulmányi igazgatója, az Erdélyi Riport hetilap és a Várad című kulturális folyóirat főszerkesztője), a romániai magyar sajtó szerkezeti és működésbeli átalakulásáról beszél. A felkért hozzászólók Bura László, Marta Cordea, Felician Pop, Thoroczkay Sándor pedig a régi és új szatmárnémeti sajtó jellegzetes fejlődési problémáit tekinti át.

A meghívottak között szerepelnek a megyei történelmi egyházak sajtóreferensei, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség részéről Kónya László főtanfelügyelő helyettes, Baranyai Tibor megyei RMPSZ- elnök, a civil társadalom és a válallkozói szféra képviselői, valamint kisebbségi vezetők, köztük Rist Gabriella, Décsei Miklós és Horváth Ignác. Meghívottak még természetesen a helyi írott és audiovizuális sajtó képviselői.

A helyszín a Szatmár Megyei Múzeum (V.Lucaciu 21.) központi épületének Stauer-terme. Időpont: június 9, csütörtök, 17 óra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: