2010-09-01 09:17:18• hírek • Szatmár.ro

Tanácsbeiktatás Szaniszlón

Kocsis Barna
Kocsis Barna

Az NDF tarolt az augusztus 22-i előrehozott választásokon, és ennek megfelelően nem volt vita a tanácsosok között az alpolgármester személyét illetően: kedd délután a fórumos Kardosi Zoltánt választották polgármesterhelyettesnek, miuttán az új döntéshozók letették a hivatali esküt.

A tanács alakuló ülésén a prefektúra képviselői - Eugen Chiorean és Camelia Farcau - felolvasták a rendkívüli választások végeredményét, amelynek nyomán az 5 NDF-es mellett 2 PSD-s és 2 PNL-s, 1 PD-L-s, 1 UNPR-s és egy független került be a testületbe. Az RMDSZ álma - annak ellenére, hogy várakozáson alul szerepelt a csoportosulás - teljesült, hiszen Kardosi Zoltán személyében magyar alpolgármestere van ismét a községben. Kocsis Barna István elnök szerint ez azt bizonyítja: a jövőben mindenképpen meg kell egyeznie a valamikor igen jól együttműködő NDF-nek és RMDSZ-nek, hiszen a következő cél a magyar polgármester kell, hogy legyen, amit a lakosság összetétele is indokolttá tesz.

- Ha engednek a büszkeségükből, akkor ismét egység lesz, de ha továbbra is makacskodnak, mi hallgatólagosan akkor is az NDF mellett fogunk állni - jelentette ki Kocsis a keddi ülés után. Szaniszlón Kovács József személyében volt utoljára magyar polgármester, de a most NDF-színekben bejutott illető hat éve nem kívánt megméretkezni a címért. Két éve fordult elő először, hogy az RMDSZ és az NDF külön jelöltlistát indítottak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: