2011-06-10 17:05:00• hírek • Szatmár.ro

Szombaton mazsorett fesztivál!

Idén második alkalommal rendeznek Szatmár megyében fesztivált mazsoretteknek.

Az eseményre szombaton, június 11-én kerül sor Szatmárnémeti központjában. A seregszemlén romániai és magyarországi mazsorettcsapatok vonulnak majd fel. A második, városunkban rendezett Nemzetközi Mazsorett Fesztivál reggel 10 órakor kezdődik, amelyen nemcsak a szatmári, hanem a romániai és magyarországi városok csapatai bizonyíthatják ügyességüket és rátermettségüket.

Öt város hét csapata mutatja meg a tudását szombaton. Szatmárra érkezik a csengeri Petőfi Sándor Általános Iskola csapat, két aradi és egy nagyváradi csapat és a szatmári 10-es iskola két csapata is felvonul.
A fesztivál a Kazinczy utcából induló felvonulással indul, ahol a csapatok színes produkciókkal kápráztatják el a nézőközönséget, a régi főteret megkerülve - innen vonulnak tovább az Ady Endre utcai sportterembe.
 A hivatalos megnyitóra is itt kerül sor délelőtt tizenegy órától, majd mindegyik csapat egy egyedi akrobatikus táncprodukciót ad elő.

A zárásra két órakor kerül sor, a mazsorettek közös szambájával.
 A fesztivál kezdeményezője és szervezője Csík Elvira, a 10-es Számú Általános Iskola tornatanárnője, az egyetlen mazsorettkurzusokat tartó és erre szakosodott tanár a városban, aki ezzel is szeretné népszerűsíteni ezt a sportot. A fesztivált a Szatmár Megyei Tanács és Szatmár város önkormányzata támogatja.


DSC_0252.jpg


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: