2015-11-24 18:16:05• hírek • Szatmár.ro

Támogatja az egyházakat a Szatmár Megyei Tanács

Kedden tartotta novemberi rendes havi ülését a testület.

Egyetlen hosszabb megbeszélést leszámítva nagyon simán zajlott a keddi tanácsülés. A megyei tanácsosok megszavazták, hogy a Tudor Vladimirescu utca 7. szám alatt található területet - amelyen már lebontották az ott álló épületet - használatba vegye a Nemzeti Lakásügynökség (ANL) és ott fiatal orvosoknak építsen bérlakásokat. Ezzel szeretné a megyei tanács könnyebbé tenni a kezdő orvosok életét, illetve Szatmárnémetibe vonzani fiatal szakembereket.

Egyhangúlag elfogadták a Szatmárnémeti-Barlafalu-megyehatár Máramaros megyével és a Krasznabéltek-Béltekfürdő-Dobra-Nántű-SzilágyKorond-Bogdánd-Hadad-megyehatár Szilágy megyével utak felújításának műszaki-gazdasági mutatóit, illetve egy másik határozatban a megyei tanács vállalta a munkálatok elvégzéséhez szükséges önrész biztosítását. "Rajtra készeknek kell lennünk, hogy amint támogatásra lehet pályázni, az elsők között tudjuk a szükséges dokumentumokat benyújtani" - magyarázta Stef.

Kicsit hosszabb megbeszélés előzte meg a Szatmár megyében működő egyházak támogatásának szabályairól szóló határozattervezet megszavazását. Mint kiderült, a támogatásra várók idén a rendelkezésre álló idő rövidsége miatt csak működési költségek biztosítására pályázhatnak, az ehhez szükséges dossziét pedig december 8-ig kell leadniuk.

A jövő évben viszont már épületrész felújítására, építésre vagy akár festmények készíttetésére is pályázhatnak a román állam által elismert egyházak - a támogatási kéréseket a következő évben június végéig kell majd leadniuk az egyházak képviselőinek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: