2019-10-30 11:24:36• hírek • Közlemény

Támogatja Adrian Oros kinevezését Magyar Lóránd parlamenti képviselő

A mezőgazdasági miniszternek jelölt Adrian Oros bizottsági meghallgatásán két kérdést tett fel a szakágazatot érintő kormányprogrammal kapcsolatban Magyar Lóránd parlamenti képviselő, aki úgy véli alkalmas lehet a tisztség betöltésére a nevezett politikus.


Magyar Lóránd az alábbi kérdéseket tette fel Oros számára:

1. „Oros úr, az Ön által prioritásként megnevezett tíz eljárás és projekt között szerepel két mezőgazdasági kifizetési ügynökség átalakítása: a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökségé és a Mezőgazdasági Befektetéseket Finanszírozó Ügynökségé. A hangsúly a bürokrácia csökkentésén, az Európai Uniós alapok lehívásának a gyorsításán van. Mi az Ön konkrét álláspontja ezzel kapcsolatban és mikor kerülne sor az átalakításokra? (olyan körülmények között, hogy az EU-tól a gazdákhoz direktben érkező pénzösszegek és a vidékfejlesztésre szánt összegek értéke ne csökkenjen a 2021-2027-es költségvetési periódusra)”.

2. „A mezei gazdasági területek adásvételéről szóló törvénnyel kapcsolatban: a tervezet több mint egy éve a Parlamentben áll, mert a módosításhoz szükség van a maximálisan birtokolható terület meghatározására. Ezt a Mezőgazdasági Intézet tanulmánya alapján kell meghatározni, amely leszögezi egy optimális méretű farm paramétereit. A kormányprogram szerint a romániai mezőgazdaságban a középosztály fejlesztése csak a családi farmok támogatásával valósulhat meg, egy gazdaságilag is kifizetődő gazdálkodást biztosító területen. Ez felveti a kérdést: hogyan látja Ön a számítások eredményét, a maximálisan birtokolható terület, az optimális földterület méretét szembeállítva a kifizetődő gazdálkodáshoz szükséges terület és az ehhez szükséges időintervallummal?”


„A meghallgatott jelölt válaszai jól megalapozottak voltak, ezért a kinevezése mellett tettem le a voksom. Egyébként jól ismerem Adrian Orost, akivel három éve egy bizottságban dolgozunk. Biztos vagyok benne, hogy miniszterként jól végzi majd a rá bízott feladatot.” – fogalmazott Magyar Lóránd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: