2009-11-11 14:10:24• hírek • Szatmár.ro

Támogatást nyertek

A minőségi oktatás feltételeinek megteremtése érdekében nyert pályázatot a Pedagógusok Háza.

A határon átívelő pályázat - melynek címe "Didaktikai visszacsatolás - Pedagógusok módszertani kultúrájának mérése Szabolcs-Szatmár-Bereg és Szatmár megyékben"- célja hogy a két szomszédos országban tevékenykedő pedagógusok, olyan szakmai továbbképzéseken vegyenek részt, mellyel elősegítik az oktatás színvonalának növelését. A pályázat Szász Piroska, a Pedagógusok Házának volt igazgatónője vezetésével készült.

„Gyakran azzal kritizálják a pedagógusokat és a különböző képzéseket, hogy a szakmai továbbképzéseken elsajátított ismereteket nem használják a tanítás során. Ez azért van mert bizonyos körülmények között ezek alkalmazhatatlanok.

Ezt kiküszöbölendő, a projekt keretében egy kutatást végeznek, melynek célja, hogy felmérjék a két szomszédos megye alap- és középfokú oktatási intézményeinek módszertani kultúráját"- magyarázta a projektvezető.

A kutatás során feltárt helyes és helytelen gyakorlatok lehetőséget adnak a szakmai továbbképzések megerősítésére, vagy szükség szerinti javítására.

Ezen kívül, a projekt jó lehetőség arra hogy tapasztalatcsere és intenzív kommunikáció induljon meg a két ország pedagógusai között, s a kutatás eredményeként a jövőben használhatóbb, célorientáltabb képzésekben részesülhetnek - tette hozzá Szász Piroska.

A pályázat szerződésének aláírására pénteken kerül sor Nyíregyházán.


A pályázat célja az oktatás színvonalának javítása
A pályázat célja az oktatás színvonalának javítása


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: