2008-11-19 15:08:46• hírek • Szatmár.ro

Épülő úthálózat

Ezen a héten kellett volna tárgyalniuk a román, illetve a magyar feleknek a Nyíregyháza - Nagybánya gyorsforgalmi út ügyében, azonban a magyar fél objektív okok miatt lemondta a találkozót.

A találkozó megszervezése nem volt haszontalan, mivel a szatmárnémeti és megyei elöljárók, valamint Ovidiu Silaghi KKV-kért felelős miniszter és Septimiu Buzasu, a szállításügyi minisztérium államtitkára jelenlétében átbeszélték a megye úthálózatának modernizációs munkálatait, ezen kívül leszögezték, ragaszkodnak ahhoz, hogy a Nyíregyháza- Nagybánya gyorsforgalmi út a petei határátkelőnél lépje át a határt, ugyanis a magyar felek bizonyos területek és madárfajok védelmére való tekintettel, javasolták a gyorsforgalmi út nyomvonalának módosítását.

 

Buzasu elmondta, a projektnek 2012 márciusáig kell elkészülnie. Eddig elindították a tervezési és kivitelezési licitet, melyet megelőzően a kormány jóváhagyta a projekt megvalósíthatósági tanulmányát.

Az Európai Befektetési Bank által finanszírozott program keretében rehabilitálni fogják a Szatmárnémeti-Nagyvárad, a Szatmárnémeti-Nagybánya, illetve a Dézs-Halmi útszakszokat. Ezek mindegyike rendkívül fontos, ugyanis mindegyik összeköttetésben lesz az Erdély autósztárdával, illetve a gyorsforgalmi úttal, mely az M3-as autópályához csatlakozik. A Szatmárnémeti-Nagyvárad út rehabilitációjának kivtelezési munakálataira kiírt licitjének eredményét néhány napon belül hivatalosan is kihírdetik, így a kivitelező jövőre megkezdheti a munkálatokat. A másik két útszakasz esetében is az év végéig döntés kell szülessen a kivitelezőt illetően.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: