2009-04-06 13:04:38• hírek • Szatmár.ro

A terelőútról egyeztettek

Egy a napokban tartott megbeszélés nyomán megegyezés született arról, hogy a Szatmár megyei törvényhozási képviselők közbenjárnak a Szállításügyi Minisztériumnál és az Országos Út- és Autópálya Igazgatóságnál, hogy válasszák le a szatmárnémeti elkerülő  terelőút projektjét a Nagybánya-Szatmárnémeti-Nyíregyháza gyorsforgalmi út projektjéről.

A szatmárnémeti terelőútról egyeztetett szombaton Ilyés Gyula polgármester, Radu Giurca prefektussal, Ioan Holdis, képviselővel,  Günthner Tibor szenátorral, valamint Valentin Macec-kel, a megyei tanács alelnökével. Ilyés röviden bemutatta a beruházás néhány műszaki és procedurális vetületét.

Az egyeztetés során leszögezték, hogy a jelen lévő képviselő és szenátor közben járnak majd az illetékes szerveknél a szatmári terelőút ügyében, konkrétan amiatt, hogy az külön beruházásként jöjjön létre nem pedig a Nagybánya-Szatmárnémeti-Nyíregyháza gyorsforgalmi út projektjének részeként. Ez a projekt jelenleg le van állítva, a terelőút ügyét külön  pályázatként nyújtanák be, amely egyébként is bennefoglaltatik  a 2008-2012-es kormányprogramban.

A tervek szerint, az terelőútnak 19 kilóméteren kellene megépülnie, mely összekötné a repülőteret a déli ipari parkkal, a Closca sugárút végét, a Károlyi utat, átmenne a hídon, majd az Aurel Vlaicu sugárúton, a Gorunului utcán, át a Batizi úti felüljárón keresztezné a Batizi utat.

Jelenleg el van készítve a megvalósíthatósági tanulmány, meg van a környezetvédelmi engedély, és ebben a fázisban már  kezdeményezni lehet a szükséges előkészítő procedúrákat.

Sűrgetik a terelőút megépítését

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: