2007-03-29 16:42:27• hírek • István Löchli

Támogatás lakástársulásoknak

 Az állam és az önkormányzat 70 százalékkal támogatja a tömbházak hőszigetelését.

 Nagy problémát jelent országszerte, hogy a tömbházak hőszigetelése nincs kellőképpen megoldva, ezért egyes lakásokban igen magas a fűtésszámla. Ezért az állam egy programot indított el annak érdekében, hogy a tömbházak hőszigetelését megoldja.

Támogatásban részesítik azokat a lakóközösségeket, akik igénylik ezt a támogatási formát. Az állam 40 százalékkal, míg az önkormányzatok 30 százalékkal támogatják a tömbházak teljes körű hőszigetelését, a további 30 százalékot a lakóközösségeknek önerőből kell kifizetniük. A megszabott feltételek szerint csakis lakóközösségek élvezhetik a támogatást, magánszemélyek, lakások egyedülállóan nem kaphatják meg. A kérelmeket május 1-ig lehet leadni a Polgármesteri Hivatalban, ami után a hivatal egy energetikai felmérést végez, hogy milyen mértékű a hőkiáramlás a lakásokból. Ez alapján számolják ki a támogatás összegét.

Szatmárnémetiben eddig többen is érdeklődtek, de még csak egy lakóközösség kérelmezte, hogy a tömbházukat hőszigeteljék. Mindenesetre nem ajánlatos késleltetni az ilyen jellegű munkálat elvégzését, ugyanis lehetséges, hogy jövőre nem lehet eladni egy lakást, ha nincs energetikai bizonyítvány hozzá.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: