2009-04-02 17:52:26• hírek • Parajdi Andrea

Támogatás kisnyugdíjasoknak

A kormány április elsejétől szociális nyugdíjat juttat azoknak az időseknek, akik minimális havi jövedelemmel rendelkeznek. Szatmár megyében 9471-en igényelhetik ezt a fajta nyugdíjkiegészítést.

Ahogyan már arról beszámoltunk, a nyugdíjpont értéke április elsejétől három százalékkal növekedett. Míg korábban egy nyugdíjpont 697,5 lejt jelentett, immár 718,4 lej lett az értéke. A nyugdíjpont növelése főként a nagy jövedelemmel rendelkező időseknek kedvez, akik minimális nyugdíjat kapnak, azok szinte meg sem érzik a juttatások emelését.

A kormány szintén április elsejével léptette életbe az úgynevezett szociális nyugdíjat, amelyet azok az idősek igényelhetik, akiknek a nyugdíja és egyéb bevétele nem haladja meg a 300 lejt. A szociális nyugdíj egyébként havonta 300 lejt jelent, ezt az összeget a kormány ígérete szerint október elsejétől 350 lejre emelik.

Pop Maricica, a Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár igazgatóhelyettese a Szatmár.ro-nak elmondta, a Szatmár megyei nyugdíjasok 10%-a, vagyis 9471 személy kaphatja meg ezt a fajta juttatást. A nyugdíjszelvényeken is fel fogják tüntetni, ha az illető személy szociálsi nyugdíjra jogosult.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: