2020-05-31 11:14:33• hírek • közlemény

Támogassa jövedelemadójából a szatmári magyar színjátszást!

A romániai jogszabályok értelmében a magánszemélyek személyi jövedelemadójuk egy részével nonprofit szervezeteket támogathatnak. Kérjük, idén a felajánlható 3,5 százalékkal támogassa a Harag György Társulat munkáját segítő Proscenium Alapítványt, vagy a Brighella Bábtagozatot segítő Art Project Egyesületet! 

A koronavírus-járványra való tekintettel a pénzügyminisztérium meghosszabbította a magánszemélyek által nonprofit szervezeteknek adható, a jövedelemadó 3,5 százalékának felajánlási határidejét. Június 30-ig lehet tehát felajánlani a jövedelemadó egy részét, amellyel a Harag György Társulatot és a Brighella Bábtagozatot is támogatni lehet. 


A Proscenium Alapítvány tevékenységi körébe tartozik a Harag György Társulat produkcióinak támogatása, a színészek szociális helyzetének javítása, színészlakások bérlése, színészsírok gondozása, a társulat évadvégi szakmai- és közönségdíjainak finanszírozása, jótékonysági előadások szervezése, könyvkiadás, valamint oktatási és továbbképzési tevékenységek támogatása.


A Brighella Bábtagozat munkáját segítő Art Project Egyesületnek előadások létrehozásában, szakmai továbbépzéseken való részvételben, a technikai felszereltség bővítésében van fontos szerepe, de például a Családi Hétvége és a Partiumi Magyar Napok bábos gyermekprogramjainak is ez az egyesület a szervezője. 


A jövedelemadó felajánlásáról szóló, a Proscenium Alapítványra vagy az Art Project Egyesületre „megszemélyesített” formanyomtatványok letölthetők a Harag.eu weboldalról .pdf vagy .jpg formátumban. A nyomtatványok online is leadhatók a június 30-i határidőig. 


Fontos: egy magánszemély csak egy nonprofit szervezetet támogathat egy évben a jövedelemadója 3,5 százalékával.   
 

A formanyomtatványok az ide kattintva elérhető oldalról tölthetők le.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: