2014-04-14 14:03:12• hírek • Nagykároly.ro

Támadás a horgásztónál

Szombat éjfél környékén kéttucatnyian horgásztak, illetőleg pihentek a nagykárolyiak horgásztavánál. Mint ismeretes, a mesterségesen létrehozott tavat immár két esztendeje az önkormányzat üzemelteti. Egyebek mellett minden korábbinál nagyobb haltelepítést végeztek el, továbbá a tó közvetlen környéket is rendezték.

Szombat éjjel, úgy 1 óra körül népes, tíz-tizenöt fős társaság jelent meg a tó mellett. Karókkal és botokkal voltak felfegyverkezve - mesélte el hírportálunknak Kiss Dezső, a horgásztó gondnoka. A nemrégiben felállított kerítés lebontásához kezdtek hozzá, majd a közelben sátorozókat dobálták meg kövekkel. Közben a magyar nemzetiségűeket szidalmazták, illetőleg felszólították a város polgármesterét, Kovács Jenőt, hogy mondjon le.

A sátorozók elmenekültek, és szerencsére senki sem sérült meg. A feldühödött, védekezésre gondoló horgászokat is sikerült féken tartani (amúgy egyaránt voltak magyar és román nemzetiségűek közöttük, továbbá voltak zilahiak, és egy tévétársaság küldöttei is - ők a nyáron egy versenyt szerettek volna megtartani a tónál...), így további konfliktus nem alakulhatott ki.

A rendőrség is hamar a helyszínre sietett, sikerült is elkapni az egyik randalírozót.

Frissítés:

A rendőrségi sajtószóvivőtől megtudtuk: a rend őrei arról értesültek szombat éjjel, hogy egy feltételezhetően ittas csoport zaklatta a horgászokat, illetőleg hozzákezdtek a kerítés lebontásához. A hatóság egyiküket elkapta. Hivatalosan panaszt ma, azaz hétfőn tett az üzemeltető társaság, ennek eredményeként már több személyt is gyanúsítanak azzal, hogy részt vett a szombat éjjeli cselekményben. Keddre ígértek részletesebb tájékoztatást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: