2009-03-18 12:28:42• hírek • Szatmar.ro

Egy motorral indul Talmácsi

A magyar motoros számára csak egy járművet képes biztosítani csapata.

A hamarosan induló gyorsasági motoros-világbajnokságban a negyedliteresek közé lépő Talmácsi Gábor nem a legjobb előjelekkel kezdi az új szezont. A gazdasági világválság hatására ugyanis csapata kénytelen oly drasztikus módon megszorítani a kiadásokat, hogy csak egy motort tud biztosítani a két évvel ezelőtti világbajnok számára.

 

Talmácsi új, a 250 köbcentis kategóriában induló istállójának költségeit az a Jorge Martinez vállalta magára, akinek Aspen nevű csapatában versenyzett a korábbi években. Ám a spanyol csapattulajdonost is elérte a válság, ezért kénytelen volt csökkenteni kiadásait. A csapat kilátásai nem túl rózsásak, Stefano Favaro menedzser elmondása szerint a szezon vége óta 50 céget kerestek meg egy esetleges szponzori együttműködés javaslatával, ám komolyan egyik sem érdeklődött a lehetőség iránt.

Talmácsi Gáborra nehéz szezon vár

Hogy egy motor mennyire lehet elég, azt nehéz megmondani. Tavaly Aspenben például két motor két különböző beállítással várta Talmát, aki így módon reagálhatott a pályára hulló csapadék mennyiségére. Amennyiben az időmérőn vagy a bemelegítésen valami gond adódik a motorral, akkor a futamon való részvétele is veszélybe kerül.

„Amennyiben nincs semmi gubanc, elég lehet egy motor. Ha a 8.-10. hely körül szeretnék motorozni, azt vélhetően így is megtehetném, ám én a mezőny elején szeretnék versenyben lenni", vetítette előre a lehetőségeket Talmácsi.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: