2014-02-07 10:20:32• hírek • Kocsis Zoltán

Jól jött a mennyezet beszakadása - további súlyos milliókra lenne szükség

A Szatmár Megyei Törvényszék épületének 130 éves fennállása egyik legszégyenletesebb pillanata volt, amikor 2013 július 13-án az egyik tárgyalóterem mennyezet leszakadt. Ez az esemény azonban szerencsére új lökést adott a felújítási munkálatoknak, minek köszönhetően a törvényszék február végén beköltözhet végre a felújított épületszárnyba.

Azon a füllednek ígérkező július közepi nap reggelén, 9 óra körül éppen tárgyaláshoz készülődtek, amikor a padlást takarító elítélt alatt egyszer csak beszakadt a mennyezet, a férfi pedig a törmelékekkel együtt a terem padlójára esett. Ez az esemény, amely könnyen tragédiába is torkollhatott volna, végül új lökést adott az immár évek óta húzódó felújítási munkálatoknak, mivel a kormány 4,8 millió lejt utalt ki a beruházás folytatására, árulta el Rodica Grosos-Maxim, a törvényszék elnöke.

Az 1890-ben épült épület felújítási munkálatai 2011 októberében vették kezdetüket és az akkori elképzelések szerint 2013-ban kellett volna befejeződniük. Csakhogy a 2011-ben kapott 2,5 millió lejt követően 2012-ben alig 700.000 lejt kapott erre a törvényszék a minisztériumtól. A 2013-ban kiutalt hét millió lej nagy része is csak arra volt jó, hogy fedezni tudják az adósságaik egy részét.

A mennyezet beszakadása után kapott összegnek hála lassan elkészül az egyik épületrész, amelybe a tervek szerint február végén költözik át a törvényszék. Az épület teljes renoválásához azonban további 15 millió lejre lenne szükség, véli Grosos-Maxim.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: