2008-10-07 17:09:56• hírek • Szatmár.ro

Találkoztak a projekt résztvevői

Kedden délután Sárközújlakon találkoztak egymással annak a hulladékgazdálkodási pályázatnak az érintettjei, amelyet a Sárközújlaki Polgármesteri Hivatal nyert meg PHARE-támogatásból.

A szóban forgó megvalósítás lényege, hogy 11 környékbeli községben látja majd el a sárközújlaki önkormányzat a szemétszállítást, a nemrég leszállított szemetesautóval - minden háztartás saját kukát kap.

A tegnapi találkozón Héjja Botond projektfelelős beszámolt több részletről: arról, hogy a most vásárolt felszerelések és az autó minimum öt évig működőképes kell, hogy legyen. A polgármesterek több problémát is felvetettek a szolgáltatás működőképességével kapcsolatban.

Elhangzott: vannak olyan községek, ahol nem lehet megközelíteni a szemetesgödröt - ugyanis mindenki saját telepére viszi majd a hulladékot -, és olyan önkormányzatok is vannak, amelyek szerződéses viszonyban állnak a Florisal Rt-vel. A közeljövőben a községek alpolgármesterei közösen dolgozzák majd ki a szemetesautó útvonalát és programját, és az ígéret szerint egy-másfél hónapon belül beindul a szolgáltatás működtetése.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: