2008-10-27 10:35:41• hírek • Szatmár.ro

Találkoztak a környékbeli presbiterek

Halmi, Dabolc, Kisbábony, Túrterebes, Tamásváralja református egyházközségeinek presbiterei tartották vasárnap délután hagyományos évi találkozójukat Halmiban - ott, ahol hat évvel ezelőtt elkezdődött a régió egyházfiai közötti együttműködés, amelynek célja a vidék egyházi problémáinak a közös megoldása, a barátkozás és ismerkedés.

Nt. Sipos Miklós, a Szatmári Református Egyházmegye esperese hirdetett igét ezen alkalomból: az egyházi vezető a közösségi szerepvállalás lényegéről beszélt.

A megjelenteket Fodor Lajos házigazda-lelkipásztor üdvözölte, kihangsúlyozva a rendezvény lényegét, majd igen érdekes előadást hallgathattak végig a résztvevők: Balogh Béla, nyugalmazott nagybányai levéltáros a hajdani Ugocsa vármegyéről tartott kimerítő bemutatót.

Ezúttal eljöttek a szomszédos Kárpátalja egyházközségeinek képviselői is: a nevükben Seres János, máramaros-ugocsai esperes beszélt, pár szóban kitérve az ottani életkörülmények és egyházi élet taglalására. A rendezvényt szeretetvendégség zárta, ahol folytatódhatott az ismerkedés, és a presbiteri ügyes-bajos dolgok megtárgyalása.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: