2019-06-07 10:44:25• hírek • Közlemény

Találkozás ajándéka –Tornyospálcáról és Jékéről Erdődön

Pünkösd bűnbánati hetében egy különleges ajándék adatott az erdődi református gyülekezet közösségének és a lelkipásztorának.

Június 6-án a gyülekezet közösségét Magyarországról a tornyospálcai és jékei református gyülekezet tagjai látogatták meg. Ez több szempontból is nagy ajándék volt a lelkipásztornak és az erdődi gyülekezetnek, mégpedig azért, mert Kaszaniczki Csongor szolgálatának kezdete 2011-ben exmisszusként innen indult el.

 

„Csodálatos élmények sokasága van bennem. A pálci és jéki gyülekezet végig kísért eddigi utamon, mert eddig szolgálati helyeimen mind meglátogattak akár Élesden, Szatmár-Láncosban, amikor segédlelkészkedtem, és most pedig Erdődön.  Szeretettel gondolok vissza az ott eltöltött éveimre, ahol sokat tanulhattam. Tiszteletesúrék már az elejétől családként tekintettem rám és ez csodálatos hálaérzettel töltött el. A gyülekezet közösségét is szívembe zártam és és örömmel fogadtam a közös találkozásunkat. Remélem e találkozásnak majd folytatása is lesz az Úr akaratából.” – mondta Kaszaniczki Csongor lelkipásztor.

 

A találkozón, az erdődi református templomban Kaszaniczki a Jóél könyve 3. fejezete első három verse alapján prédikált: „Azután kitöltöm majd lelkemet minden emberre. Fiaitok és leányaitok prófétálni fognak, véneitek álmokat álmodnak, ifjaitok látomásokat látnak. Még a szolgákra és szolgálólányokra is kitöltöm lelkemet abban az időben. Csodás jeleket mutatok az égen és a földön” Krisztus nem hagyott el bennünket feltámadása után sem, mert elküldte az Szentlelkét az emberekhez. – mondta az igehirdető.

 

Isten számunkra ma egy lehetőséget ad, hogy meghalljuk a próféciát, amely nem csak akkor, hanem ma is aktualitással rendelkezik. A mi mennyei Királyunk azt szeretné, ami szívünkre helyezni, hogy ember bízd, az életedet Istenre, indulj el a kitaposott ösvényen, amelyet Krisztus mutat. – szólt a bátorító üzenet.

 

Lukács Gyöngyi erdődi iskolai aligazgatónő a vendégeknek beszélt Erdőd város nevezetességeiről, a vendégek  meglátogatták a várat, a Petőfi-emlékhelyet és lelkileg, szellemileg feltöltekezve indultak haza.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: