2017-09-11 16:20:01• hírek • Kocsis Zoltán

Találjátok meg a tanulás örömét és legyetek büszkék rá, hogy kölcseysek vagytok

Rendhagyónak nevezte az idei évnyitót Pataki Enikő, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatója. És igaza volt. A megye legnagyobb hagyományokkal rendelkező iskolájában ugyanis elmaradt a szokásos nagy közös évnyitó ünnepség. Elmaradtak a vendégek, az unalmas beszédek. Mindez egy örömteli folyamatnak köszönhető – újítják az épület homlokzatát, ezért nem használható az udvar.

Ezért a 0-VIII. és a X., XI., XII. osztályosok a saját osztályaikban kezdték az évet reggel 09.00-kor, illetve 10.00 órakor. A figyelmes olvasónak feltűnt, hogy a sorból kimaradtak a kilencedikesek. Nos, őket a díszteremben fogadták 11.00 órai kezdettel. Akárcsak egy órával később a posztliceális képzésben részt vevőket.

Az első éves gimnazistákat Pataki Enikő köszöntötte. „Mindannyian azért választottátok a Kölcseyt, mert olyan alapot képes nyújtani, amellyel tovább lehet lépni az életbe. Én kívánom nektek, hogy találjátok meg mihamarabb a helyeteket és találjatok rá a tanulás örömére”- fogalmazott az igazgató. Pataki nem rejtette véka alá azt sem, hogy bizony nehéz pillanatok is várnak a diákokra. „A nehézségeket azért sodorja elénk a sors, hogy azokat legyőzzük, túllépjünk rajtuk”- fogalmazott, felelevenítve a Kölcsey Ferenc Főgimnázium történetének nehéz pillanatait.

Mindezek ellenére a Kölcseyben idén 1077-en kezdik el az új tanévet, amivel az intézmény a régió egyik legnagyobbja. Összehasonlításképpen Szatmár megye legkisebb lélekszámú községe, Érkávás csak 1178 főt számlál (a 2011-es népszámlálás adatai szerint).

„Azt kívánom, legyetek büszkék arra, hogy kölcseysek vagytok, hogy kölcseysek voltatok”- zárta szavait Pataki.

„A Kölcsey egy olyan hely, ahol jó érzés fiatalnak lenni”, bátorította a kilencedikeseket Tatár Zsuzsa, a Köfedisz elnöke, majd Dobos Irisz köszöntötte a „kicsiket” egy saját maga által írt és megzenésített verssel.

Az épületen végzett tatarozási munkálatok miatt amúgy egyelőre nem lehet használni az iskola udvarát, főbejáratát, de az ablakait sem szabad kinyitni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: