2017-07-26 19:54:12• hírek • Kocsis Zoltán

Takarítson mindenki, hamarosan kezdődik a kerülőút építése

Az előkészületek hajrájához érkeztünk azzal, hogy szerdán a Közúti Infrastruktúrát Kezelő Országos Társaság átadta az olasz kivitelezőnek Szatmárnémeti kerülőútjának területét. Hamarosan felbőgnek a munkagépek motorjai és elkezdődik, amiben sokan nem hittünk.

Az eseményen részt vett Adrian Albu alpolgármester és Maskulik Csaba városmenedzser is, akik éltek az alkalommal és terepszemlét is tartottak.

„Szatmárnémeti számára ez egy rendkívül fontos beruházás. Több mint 15 éve beszélünk erről a projektről és íme, eljött ez a pillanat is. Azt várjuk a kerülőúttól, hogy csökkentse a Szatmárnémeti közlekedésében tapasztalható nyomást azáltal, hogy a tranzitforgalmat átvezeti a DN19-es országútra anélkül, hogy az áthaladjon a városon. Biztosíthatok mindenkit, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy a munkálatok a megfelelő ütemben haladjanak és sikerüljön befejezni a megadott határidőn belül” - fogalmazott egy közleményben Kereskényi Gábor polgármester.

Ennek szellemében a szatmárnémeti önkormányzat felhívással fordult mindazokhoz, akiknek területeit kisajátították a nyomvonal mentén. Őket arra kérik, takarítsák le parcelláikat szeptember 15-ig, mert a kivitelező akkor elkezdi a tényleges munkát. Addig régészeti és egyéb műszaki jellegű felméréseket végeznek majd a területen.

Szatmárnémeti kerülőútja mintegy húsz kilométer hosszú lesz és összeköti a Zilah felől bevezető utat a Nagybánya felé vezetővel. A teljes beruházás összértéke várhatóan megközelíti a 400 millió lejt. Ebből egyelőre 137 milliót különített el a kormány, jövőre pedig újabb 190 millió lej van előirányozva. Az elképzelések szerint 2020-ra kell végeznie az építőnek.

A kivitelező az 1938-ban alapított olasz Itinera Spa, amely jelentős szereplő nem csak az olasz, hanem az európai piacon is. A Piemont régióban fekvő Tortonában székelő cég építette több olaszországi és romániai autópálya mellett például Szlovéniában a Celjét Ljubljanával összekötő autópályát is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: