2008-02-05 14:54:41• hírek • Szatmar.ro

Kötelezik a tavaszi nagytakarítást

 A polgármesterek nagyobb gondot kell fordítsanak a a településeken belüli árkok, lefolyóhidak tisztítására.

Radu Bud prefektus, a Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége, a Román Vízgazdálkodási Hivatal, illetve a Környezetvédelmi Ügynökség közreműködésével tartott gyűlést kedd délelőtt a megye polgármestereinek. 
A gyűlésen olyan témák kerültek feldolgozásra, amelyek a Polgármesteri Hivatalok működését és tevékenységét is szervesen befolyásolják. 

A kormány még tavalyi évben elvégzett egy felmérést, amelynek értelmében több településen is szűrőpróbákat tartottak. A felmérés alapján meghatározott hiányosságokat ismertették a polgármesterekkel, amelyet kinyomtatott formában mindenki megkapott, hogy a jövőben nagyobb hangsúlyt fektessenek az észlelt rendellenességekre. A szűrőpróbák alatt a hivatalok apparátusának működését illetően is felvetődtek problémák, valamint a helyi tanácsok meghatározott időn belül lezajló gyűléseit is hiányolták.

A gyűlésen ezen kívül szó esett a földtörvényről, illetve az esetleges árvizek kialakulásának megelőzéséről is.

Gheorghe Stramb, a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének vezetője elmondta, a tavasz folyamán a meteorológia előrejelzések szerint 100 l/négyzetméter alapján várhatók esőzések, amely komoly problémákat idézhet elő egy-egy településen. Ezért minden polgármester figyelmét felhívta a tavaszi nagytakarításra. Kötelezővé tették a településeken belüli árkok, lefolyóhidak tisztítását, hogy azok gond nélkül leengedhessék a temérdek vízmennyiséget.
 
(PA) 
  

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: