2009-03-21 14:33:01• hírek • Impulzus.ro

Everest-torta

Könnyen elkészíthető, ízletes desszert nemcsak hétköznapokra.

Elkészítéséhez: 4 tojás, 20 dkg cukor, 1o dkg liszt, ½ citrom héja. A krémhez: ½ l tej, 4 kanál cukor, 2 kanál kávéeszencia, 3-4 tojás, 30 dkg tejszínhab szükséges.

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, beletesszük a lisztet, a citromhéjat és végül a habbá vert fehérjéket. Egy kerek tortasütő formát - amelyet úgy választunk ki, hogy a keverék csak félig töltse ki - jól kikenünk vajjal, és beszórjuk kevés lisztel. Kb. 30 percet sütjük közepes hőmérsékleten. Ha elkészült kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.

A krém: Első lépésben felforraljuk a tejet a cukorral együtt. Levesszük a tűzről és beleteszünk 2-3 kanál kávéeszenciát. Külön felverünk egy egész tojást 3-4, tejjel leforrázott tojások sárgájával együtt. Tovább keverjük gőzben, amíg megsűrűsödik, azután hagyjuk kihűlni.

A tésztát vízszintesen kettévágjuk, felét megkenjük krémmel, rátesszük a másik felét és jól összeillesztjük a széleket. A megmaradt krémet összekeverjük a tejszínhabbal és egy kis lapátka segítségével teljesen bevonjuk a süteményt. Díszíthetjük cukorral bevont vagy cukrozott gyümölccsel. Kávé helyett ízesíthetjük vanília, narancs- vagy citromeszenciával.

Egy kis finomság: torta bármilyen alkalomra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: