2008-04-24 12:59:05• hírek • Szatmar.ro

Az önkormányzatoknak kell működtetni

 Jogilag átadták a Megyei Tanács finanszírozása által kiépített vízhálózatokat.

 

A Megyei Tanács csütörtöki ülésén jogilag átadták az egyes közigazgatási egységeknek, a megyei tanács finanszírozásával elkészített vízhálózatokat.

 A Szopor községhez tartozó Dobra és Nántű, illetve a Pusztadaróc közigazgatása alatt lévő Dara falu új vízhálózati rendszerének működtetését immár az egyes önkormányzatoknak kell elvégezni- döntöttek a tanácsosok. A rendszer megfelelő karbantartásához az önkormányzatoknak alkalmazni kell ehhez értő szakembereket.

A mostani tanácsülésen továbbá módosítottak egy korábban elfogadott kulturális és egyéb tevékenységek finanszírozására vonatkozó határozati ponton is, amely azt foglalta magában, hogy a romák kulturális tevékenységének támogatását a Prefektúra Intézményén keresztül bonyolítják le. Ezt azonban a Prefektúra nem tudja belefoglalni a költségvetésébe, így a határozati pont módosítását kérte. A megyei tanács továbbá elfogadta a roma etnikum kulturális programjainak támogatását, hiszen mint Csehi Árpád, az RMDSZ Szatmár Megyei elnöke nyilatkozta, nekik is céljuk, hogy a romák ápolhassák hagyományaikat.

 

P.A. 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: